I November 2017 anslöt sig Lappträsk kommun med i ett projekt finansierat av Europeiska Socialfonden – Hyvinvoinnin tilat (Rum för välfärd). Lappträsk kommun är med som delgenomförare. I projeketet Hyvinvoinnin tilat använder vi oss av en verksamhetsmodell för hur tomma utrymmen tas ibruk för välfärdsarbete. Lappvikens källas modell är utarbetad mellan åren 2014-2016

 

”Hyvinvoinnin tilat – projektet kombinerar människor och tomma utrymmen på ett sätt där man inte investerar i väggarna utan tyngdpunkten ligger i att utveckla gemensamma aktiviteter.”

 

 

I projektet utvecklas fyra utrymmen: Villa Anneberg, Kansalaiskampus i Seinäjoki, Arjen olohuone i Villmanstrand och Bibliotekets övrevåning i Lappträsk. I Lappträsk byger vi upp en ny talkomodell - Traditionstalkot

 

Toiminnallista iloa elämään

Traditionstalko bjuder in alla att delta i gemensamma aktiviteter. I talkoanda planerar och genomför vi tillsammans funktionella samhälleliga utrymmen, klubbar, mötesplatser och evenemang.

Alla som vill ha något att göra, glädje och samvaro i sin vardag är välkomna. I Traditionstalkot strävar vi till att varje individ får en skräddarsydd uppgift på basen av behovet.

 

”Vi bjuder in alla i välfärdstalkot”

 

 

Vår boplats är på kyrkobyns Bibliotekshus och vi samarbetar med bl.a. Hela Byns Arbetsrum och Taitopaikka.

Du kan delta på olika sätt:

  • Du kan delta i traditionstalkot genom arbetsprövning. Tag kontakt så funderar vi tillsammans ut ett för dig fungerande paket.
  • På öppna Torsdagstalkot. Som också namnet säger samlas vi varje torsdag kl. 9-15 på talko. Torsdagstalkot är öppet för alla. Vi börjar med kaffe på Hela Byns Arbetsrum kl. 9 och tar oss därifrån vidare till de uppgifterna var och en valt. Vi tillräder en gemensam talkolunch tillsammans. VI SES PÅ BIBLIOTEKET PÅ TORSDAG!

Vi samlar ihop team för att förverkliga intressanta projekt där du kan inverka på dina egna arbetsuppgifter och upplever glädje att lyckas!

Projektkordinator:

Mikaela Fabritius

044 7208650
mikaela.fabritius@lapinjarvi.fi

 

Arbetslivscoach:

Sari Holopainen 
044 7208672
sari.holopainen@lapinjarvi.fi